“Μαραθωνοδρόμος” η Λένα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Και ναι, όπως πρώτος σε ενημέρωσα, η σαρωτική και πολύ ισχυρή «Κατερίνα» προχωρά ακάθεκτη και μας δίνει πλέον νέο ραντεβού στο υπέροχο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από τις 29 Φεβρουαρίου για λίγες μόνο παραστάσεις (εδώ επιτρέψτε μου να βάλω ερωτηματικό,     γιατί με την σαρωτική επιτυχία που έχει η δουλειά, θα πέφτουν βροχή οι παρατάσεις!).

 Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε έξοχα για το θέατρο το θεσπέσιο «Βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ και το σκηνοθέτησε με οίστρο και αποτελεσματικότητα. «Κεντά» στον ομώνυμο ρόλο η αληθινά χαρισματική Λένα Παπαληγούρα έχοντας στο πλευρό της τον υπέροχο Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στην παράσταση συμμετέχει με καίριο τρόπο και ο Γιώργος Νανούρης που        πετυχαίνει double score στον εν λόγω χώρο αφού «τα σπάει» και το «Χειρόγραφό» του με την Χαρούλα Αλεξίου.

ΠΑΜΕ Κατερίνα ξανά! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ