Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο εκδότης Γιώργος Κουρής.

Ο Γιώργος Κουρής γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμέσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιώργος Α. Κουρής με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Γιώργο Α. Κουρή θα ψαλεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΙΣΣΙΩΤΙΣΣΗΣ στη γενέτειρά του, το Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια Κουρή παρακαλεί, όποιος επιθυμεί κι έχει τη δυνατότητα, να καταθέσει δωρεά στη μνήμη του, υπέρ του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ».Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ»

ALPHA BANK:

IBAN: GR 51 0140 9030 9030 0200 2000 052

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή

Τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία. Στην οικογένεια, τους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του, πρώην βουλευτή, κ. Μάκη Κουρή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τζανακόπουλος: Πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι τέλους ο Γιώργος Κουρής

«Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και προσθέτει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Κουρή. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουρής υπήρξε μέλος της παλαιάς φρουράς των δημοσιογράφων. Το δε κενό του, δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Γ .Κουρή, ο οποίος διένυσε μια μακρόχρονη διαδρομή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και υπήρξε ιδρυτής εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών”.

Ο Πάνος Καμμένος για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή: Καλό ταξίδι Καπετάνιε

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε μέσω twitter, ο Προέδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή.

Αναλυτικά το tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ

«Καλό ταξίδι Καπετάνιε είμαι τυχερός που σε γνώρισα ήσουν έντιμος και ευθύς άνθρωπος, δεν θα ξεχάσω όταν με πολεμούσαν όλοι μαζί που με κάλεσες και μου είπες ότι θα με στηρίξεις γιατί δεν αντέχεις το άδικο. Καλό παράδεισο Γιώργο θα σε θυμόμαστε… σήμερα ανθίζουν τα περγαμόντα…»

Ανδρέας Λοβέρδος: Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον Γιώργο ΚουρήΟΑνδρέας Λοβέρδος με ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Για τον Γιώργο Κουρή

Με τον Γιώργο Κουρή δεν είχα προσωπική γνωριμία μέχρι την στιγμή που δέχτηκε -όταν το μόνο που ήξερε για μένα ήταν η κεφαλονίτικη καταγωγή μου- να σχολιάζω στο δελτίο ειδήσεων της Νανάς Παλαιτσάκη στο Κανάλι 5 τα ζητήμητα εξωτερικής πολιτικής. Όταν μετά εξέφρασα την επιθυμία να πολιτευτώ και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί και εκδοτικοί όμιλοι με απέκλεισαν ενόψει της υποψηφιότητάς μου, ο Γιώργος Κουρής με βοήθησε να έρθω σε μαζική επικοινωνία με τους πολίτες χωρίς ποτέ, ούτε τότε ούτε στο μέλλον, να μου ζητήσει οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Την μόνη φορά που που τον θυμάμαι να μου ζητά κάτι ήταν δώδεκα χρόνια μετά, όταν παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οπότε ήρθε στο γραφείο μου με μια πλαστική σακούλα στο χέρι, όπως συνήθιζε, γεμάτη με καρπούς της Κεφαλονίτικης γης και με παρακάλεσε να μην διεκδικήσω την αρχηγία αλλά να στηρίξω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

Σήμερα τον αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη».

Το ψήφισμα της ΕΙΗΕΑ για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή

Ψήφισμα για τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου,Γιώργου Κουρή, εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΕΙΗΕΑ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, πληροφορήθηκε το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου, Γιώργου Α.Κουρή, πρωτοπόρου της νέας τεχνολογικής εποχής έκδοσης των εφημερίδων και μέλους της Ενώσεως και αποφάσισε:

-Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

-Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

-Να δημοσιευθεί το παρόν στις εφημερίδες.

Ο πρόεδρος

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Γραμματέας

Ιωάννης Φιλιππάκης”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ