Η Realnews σήμερα 17/5/2015

Με τίτλο: “Ενα απέραντο “φρενοκομείο”!” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι “η χώρα βυθίζεται και το πολιτικό σύστημα σπαράσσεται”. Η εφημερίδα σημειώνει: “Οι αρχηγοί των κομμάτων αδυνατούν να συνεννοηθούν ακόμα και την ύστατη ώρα που κορυφώνεται ο εκβιασμός από τους δανειστές”.

 

Το ρεπορτάζ της Realnews κάνει λόγο για τις “δυο γραμμές στην κυβερνητική πλειοψηφία για συμφωνία ή ρήξη, την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για το αν θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα και την προκλητική επανεμφάνιση του Πόουλ Τόμσεν που ζητά πλήρη παλινόρθωση της τρόικας”.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υπογράφει άρθρο-παρέμβαση με τίτλο: “Ενωθείτε! Βουλιάζουμε…”. Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Ο πρωθυπουργός, αντί για τις πολύωρες και συχνά αντιπαραγωγικές συνεδριάσεις με τα στελέχη του, ας συγκαλέσει τη μία και μόνη σύσκεψη που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δρομολογήσουν όλοι μαζί την τελική λύση και να διαπραγματευθούν από κοινού με τους δανειστές, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα εδώ και τώρα. Το καταστροφικό κεφάλαιο της αβεβαιότητας κράτησε ήδη πολύ. Βουλιάζουμε…”.

Ακόμη…

Με τον λαό μας να αγωνιά ως πού ακόμη θα τον οδηγήσει το εγκληματικό λάθος των εκλογών και με τον πρωθυπουργό έτοιμο πλέον για την τελική υποχώρηση στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, οι πάντες περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες: Είναι το θέμα του Χρήστου Πασαλάρη στο σημερινό άρθρο του. Που ξεκινά με τα προβλήματα της Παιδείας, λόγω των αυριανών πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και του διαβόητου νόμου Μπαλτά, που, αν και ψηφίστηκε, βάλλεται πανταχόθεν ως ψηφοθηρικός διώκτης των αρίστων και… εξισωτικός προς τα κάτω. Ο αρθρογράφος παραθέτει τα γεγονότα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το πρώτο μισό του Μαΐου και επισημαίνει τον ολέθριο ρόλο των καναλιών που, για χάρη του εμπορικού εντυπωσιασμού, αλλά κυρίως προς όφελος του «κρατούντος συστήματος», παραλύουν τις υγιείς αντιδράσεις του λαού.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Κώστας Καραμανλής: “Η κυβέρνηση αργεί πάρα πολύ”. “Πρέπει να γίνει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό”, λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βουλευτές της Ν.Δ. που τον επισκέπτονται.

– Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά στην “R”: “Η ευθύνη πέφτει εξ ολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Ας πάρει τις τελικές αποφάσεις”.

– Τόμας Μάγερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγων της Deutsche Bank: “Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ είναι απίθανο να επιστρέψει”.

– 10 χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ. Ανέκδοτες φωτογραφίες και ιδιόχειρα σημειώματα του Χ. Φλωράκη από τις φυλακές.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

    “Περιμένοντας τον Γκοντό (στην ανάγκη και τον κοντό), χαμένος μέσα στο χάος της κυκλοφορίας σαν τον κύριο Υλώ, βλέπω γαλλικές ταινίες με γερμανικους υπότιτλους και δεν ξέρω ούτε αγγλικά…”.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– “Δεν κρύβω τον έρωτά μου”. Νέο ειδύλλιο: Κλέλια Πανταζή – Βαγγέλης Χούμας. Η εντυπωσιακή ολυμπιονίκης μιλά αποκλειστικά στην “R” για τον γοητευτικό σύντροφό της που την κάνει πολύ ευτυχισμένη.

– “Σύρθηκα στα πατώματα για έναν άνδρα”. “Περιμένω τον μεγάλο έρωτα”, λέει στην “R” η λαμπερή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή, που εδώ και έναν χρόνο είναι μόνη της.

– Αναψαν φωτιές στη Μύκονο. Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο και η Ζιζέλ Κορία έκλεψαν την παράσταση στο Νησί των Ανέμων.

– “Θέλω και τέταρτο παιδί”. Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος μετά τη δικαίωσή του στη δικαστική του περιπέτεια μιλά στην “R” για όλα.

– Αλεξάνδρου – Καζαντζόγλου: Ταξίδια-αστραπή για την αγάπη.

– Τάνια Τρύπη – Ανδρέας Βούλγαρης: Καυτά φιλιά στο Κολωνάκι.

– Τζούλια Νόβα: “Ναι στον γάμο, αλλά όχι ακόμα!”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ