Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες και ατυχείς οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τη στάση της Τουρκίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει “αβάσιμες και ατυχείς τις δηλώσεις Μητσοτάκη”. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, “σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 όταν 850.000 μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, τα τρέχοντα επίπεδα των διελεύσεων έχουν μειωθεί κατά 94% χάρη στα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία”.

“Δεν είναι ανθρώπινο για τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικές διαδρομές όπως και η Ελλάδα να εφαρμόζουν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων”.

“Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνείται να δει και να λάβει υπόψη του την κατάσταση, συνεχίζουν να υπάρχουν push- back μεταναστών στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αρχές, αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται απάνθρωπα” συνεχίζει η ανακοίνωση και μεταξύ άλλων προσθέτει:

“Θεωρούμε σώφρον να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία στο συγκεκριμένο ζήτημα θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα αντί της προπαγάνδας εναντίον της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ