Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη

Κατοικημένες περιοχές στα βορειοανατολικά της Συρίας βομβαρδίζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, προκαλώντας τεράστιο πανικό μεταξύ των πολιτών, όπως υποστηρίζουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

«Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικημένων περιοχών», αναφέρει ο εκπρόσωπος Tύπου των SDF Μουσταφά Μπαλί στο Twitter.

Στο μεταξύ, κρατικά ΜΜΕ της Συρίας και ένας αξιωματούχος των Κούρδων έκαναν γνωστό ότι τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, οι SDF ζήτησαν από τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού να ορίσουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι SDF έδειξαν καλή πίστη στη συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία για έναν μηχανισμό ασφαλείας. Αυτό άφησε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους» τονίζουν.

Σύμφωνα με πηγή από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, τουρκικά πυροβόλα Χόβιτσερ άρχισαν να πλήττουν βάσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και αποθήκες με πυρομαχικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ