Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου: Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα -ΒΙΝΤΕΟ

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από την αίθουσα στο Βρετανικό Μουσείο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Στους τοίχους υπάρχουν μούχλα, υγρασία, ακόμη και αράχνες. Για εικόνες εγκατάλειψης που ενισχύουν το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα κάνει λόγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθώς εδώ και καιρό η συγκεκριμένη αίθουσα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα σημάδια της μούχλας στη γυάλινη οροφή είναι εμφανή. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για μυρωδιά μούχλας αλλά και για ιστούς αράχνης γεγονός που δείχνει ότι η αίθουσα δεν καθαρίζεται όπως θα έπρεπε.

Ο εκπρόσωπος του Μουσείου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε: “Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται. Η διατήρηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα μας “Συντήρηση και Κτίρια” παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα Γλυπτά στη συλλογή”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ