Ομαδικός βιασμός στην Κύπρο: Ελεύθεροι οι πέντε από τους 12 υπόπτους

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης πέντε από τους 12 υπόπτους για τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό της 19χρονης τουρίστριας σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης φέρεται να είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις μέσω των επιστημονικών εξετάσεων για να αποφασίσουν να αφήσουν ελεύθερους τους πέντε υπόπτους. Παράλληλα, γίνεται αξιολόγηση όλου του μαρτυρικού υλικού, προκειμένου οι υπόλοιποι ύποπτοι να οδηγηθούν την Παρασκευή, μετά την εκπνοή του διατάγματος προσωποκράτησης τους, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για ανανέωση κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 ανακρινόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες βιασμού, ενώ οι δυο νεαροί που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, ισχυρίστηκαν πως ήταν με τη θέληση της.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται επίσης και η συμπληρωματική κατάθεση της 19χρονης Βρετανίδας, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί για αναγνωριστική παράταξη.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των εμπλεκόμενων, καθώς επίσης και υλικό από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τόσο οι 12 ύποπτοι, όσο και η 19χρονη έχουν περάσει από ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή/ΦΩΤΟ: philenews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ