Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς “ξιφουλκούν” στο πρώτο debate των Δημοκρατικών

Στις 27 Ιουνίου θα “μονομαχήσουν” για πρώτη φορά οι δύο κυριότεροι υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς, ενόψει των προκριματικών, σε ένα debate που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων.

Οι δύο δημόσιες αντιπαραθέσεις θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουνίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα, μία Πολιτεία που θεωρείται “κλειδί” για τη νίκη στις προεδρικές του 2020.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί επίσης εκεί την Τρίτη για να κηρύξει επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του.

Λόγω του τεράστιου αριθμού των υποψηφίων –23 μέχρι στιγμής– το Δημοκρατικό Κόμμα προχώρησε σε μια πρώτη “εκκαθάριση”, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις και τον αριθμό των δωρητών τους. Κατέληξε έτσι σε ένα ελαφρώς μικρότερο αριθμό, 20 υποψηφίων, και την Παρασκευή έγινε κλήρωση για το ποιος θα συμμετάσχει σε ποιο ντιμπέιτ.

Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους τα “βαριά” ονόματα. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις (32% σύμφωνα με το RealClearPolitics) θα ανέβει στη σκηνή μαζί με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, τον δεύτερο σε προτιμήσεις (16,5%). Θα συνοδεύονται από οκτώ άλλους υποψηφίους που συγκεντρώνουν πολύ μικρά ποσοστά, όπως την Καμάλα Χάρις από την Καλιφόρνια και τον νεαρό δήμαρχο της πόλης Σάουθ Μπεντ, Πιτ Μπάτιτζιγκ.

Η σταρ της πρώτης βραδιάς αναμένεται ότι θα είναι η προοδευτική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις. Μαζί της θα αντιπαρατεθούν μεταξύ άλλων ο Μπέτο Ο’Ρουρκ (3,5%), ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ (2,3%) και η γερουσιαστής ‘Εϊμι Κλομπούτσαρ (1%).

Τα ντιμπέιτ θα μεταδοθούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News, MSNBS και το ισπανόφωνο Telemundo.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: FOXNEWS, Associated Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ