Χάος στην Αλβανία – Άγρια επεισόδια σε διαδηλώσεις εναντίον του Ράμα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην ακύρωση των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου στην Αλβανία, προχώρησε το Σάββατο με προεδρικό διάταγμα ο Ιλίρ Μέτα.Τους τελευταίους μήνες, στα Τίρανα διοργανώνονται καθημερινά από την αντιπολίτευση πορείες και διαδηλώσεις που καταλήγουν σε βίαια επεισόδια με την αστυνομία, με αίτημα των διαδηλωτών την παραίτηση του Έντι Ράμα και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Οι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν τον Ράμα και την σοσιαλιστική του κυβέρνηση για διαφθορά και εκλογική νοθεία, κατηγορίες που η κυβέρνηση αρνείται.

Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρόεδρος κάλεσε «όλους τους υπεύθυνους παράγοντες, ντόπιους και διεθνείς να ενώσουν τις εποικοδομητικές συμβολές τους για την επανέναρξη επειγόντως του αναντικατάστατου πολιτικού διαλόγου και για την εξεύρεση μιας σύντομης λύσης που θα εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας».

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καλέσει τους ηγέτες της κυβέρνησης και τις αντιπολίτευσης να αποθαρρύνουν τη βία και να προσέλθουν σε διάλογο για να ξεπεράσουν την πολιτική κρίση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ