Μεγάλες εταιρείες απέσυραν τις χορηγίες τους από το γκαλά προς τιμή του προέδρου της Βραζιλίας

Πολλές διεθνείς εταιρείες απέσυραν τη χορηγία τους από την τελετή που πρόκειται να γίνει στη Νέα Υόρκη προς τιμή του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζητούν την ματαίωση της εκδήλωσης.

Το γκαλά αυτό οργανώνεται από το Αμερικανοβραζιλιάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στις 14 Μαΐου. Αρχικά επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, όμως το ίδρυμα, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, αρνήθηκε στα μέσα Απριλίου να το στεγάσει.

Σήμερα, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, η βρετανική εφημερίδα Financial Times και η εταιρεία συμβούλων Bain & Company επιβεβαίωσαν ότι ανακάλεσαν τις χορηγίες τους για το δείπνο.

Για να πετύχουν την ακύρωση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ακροδεξιός πρόεδρος θα τιμηθεί με το βραβείο της προσωπικότητας της χρονιάς, διαδηλωτές συγκεντρώνονται κάθε βράδυ έξω από το ξενοδοχείο Marriott Marquis, στην Τάιμς Σκουέρ, όπου έχει μεταφερθεί το δείπνο.

Το διαδικτυακό αίτημα του Δημοκρατικού γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Μπραντ Χόιλμαν με το οποίο ζητείται από το ξενοδοχείο να αρνηθεί να φιλοξενήσει την τελετή είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 53.000 υπογραφές. “Φιλοξενώντας αυτήν την εκδήλωση, το Marriott δίνει στον Μπολσονάρου μια πλατφόρμα που ανταμοίβει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του”, εξηγεί το κείμενο του Χόιλμαν, αναφέροντας τις ομοφοβικές, ρατσιστικές και μισογυνικές δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου.

“Το Marriott International οικοδομήθηκε με βάση τα ιδεώδη του σεβασμού, της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης όλων. Το να επιτρέπουμε σε μια ομάδα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις μας δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε τις απόψεις της”, ανέφερε το ξενοδοχείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε χρόνο, το Αμερικανοβραζιλιάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο τιμά δύο προσωπικότητες (μία από κάθε χώρα) σε αυτό το δείπνο, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Το “εισιτήριο” για να παραστεί κάποιος στην εκδήλωση φτάνει τα 30.000 δολάρια.

Ο Μπολσονάρου επικρίνεται κυρίως για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις αρχές Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, μείωσε ή κατάργησε τη χρηματοδότηση οργανισμών για την προστασία των ιθαγενών της Βραζιλίας. Τους έθεσε επίσης υπό την εποπτεία της υπουργού Γεωργίας, Τερέζα Κριστίνα Ντίας, η οποία έχει δημοσίως εκφράσει την υποστήριξή της στην αγροδιατροφική βιομηχανία που κατηγορείται ότι επιδεινώνει την αποψίλωση της ζούγκλας του Αμαζονίου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ