Συγκλονισμένος ο Νίκος Αναστασιάδης από τη δράση του “Ορέστη” – Τι δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω – ΒΙΝΤΕΟ

“Η παραίτηση δεν μας αιφνιδίασε, άλλωστε από χθες ο κ. Νικολάου είχε εκδώσει ανακοίνωση, η οποία παρέπεμπε στην υποβολή παραίτησης για λόγους ευθιξίας” δήλωσε ο Βασίλης Παλμάς, υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου, στην εκπομπή “Για την Ελλάδα” με τον Σπύρο Χαριτάτο.

“Θα παραμείνει στη θέση του για κάποιες ημέρες ο κ. Νικολάου ώστε να κατατεθούν κάποια νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης. Πρέπει να περιμένουμε την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και να υπάρξει ένα πιο συγκεκριμένο παζλ για τις εξελίξεις στο πολιτικό επίπεδο. Προέχει να εξιχνιαστεί η υπόθεση” πρόσθεσε.

“Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη, βρίσκεται κάτω από συναισθηματική φόρτιση και θυμό. Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Εμείς ως κυβέρνηση ενώ συμμεριζόμαστε αυτά τα συναισθήματα, αυτά έχουμε και εμείς, ως πολιτικά πρόσωπα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τη νηφαλιότητά μας και με σοβαρότητα να εξιχνιάσουμε τις επτά υποθέσεις” ανέφερε.

“Να προχωρήσουμε σε λήψη μέτρων της κυβέρνησης για τη βελτίωση συνθηκών λειτουργίας όπως φαίνεται που έχουν προκύψει με αδυναμίες από διάφορα τμήματα της αστυνομίας αλλά και στο να μπορέσουμε με σαφή τρόπο να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων” συμπλήρωσε.

“Υπήρξε ολιγωρία από πλευράς της αστυνομίας σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα. Είναι απλά τα πράγματα, έχουμε πολλές οικιακές βοηθούς στην Κύπρο. Όλες οι οικιακές βοηθοί μπορούν να φύγουν από τον εργοδότη τους και να δουλέψουν αλλού. Η αντιμετώπιση των καταγγελιών εκ πρώτης όψεως ήταν μια ολιγωρία της αστυνομίας” τόνισε.

“Επιβεβαιώνω τον συγκλονισμό του Προέδρου Αναστασιάδη και ασφαλώς και τον θυμό του για κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν όλο αυτό το διάστημα” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ