Νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης Βούτσιτς στη Σερβία

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βελιγράδι.

Το «παρών» έδωσαν όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επανέλαβαν τα αιτήματα για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Πρότειναν δε, τη σύσταση μικτής διακομματικής επιτροπής που θα καθορίσει τις συνθήκες του πολιτικού αγώνα, διασφαλίζοντας ίδιους όρους για όλα τα κόμματα, καθώς και ισότιμη προβολή από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης άρχισε στις 4.00 το απόγευμα, μπροστά από τη Βουλή, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο αρχηγός του κινήματος «DVERI», Μπόσκο Ομπράντοβιτς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεσήμανε ότι «γελιέται ο Βούτσιτς αν πιστεύει ότι η αντιπολίτευση θα υποχωρήσει και θα παραιτηθεί από το αίτημα για ελεύθερες εκλογές».

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDS) και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς, υποστήριξε από την πλευρά του, ότι «η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τη δημοκρατία και αντιστέκεται στην προσπάθειες του Βούτσιτς να δημιουργήσει υποτελείς και ανελεύθερους πολίτες».

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στην συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 30.000 με 35.000 άτομα.

Βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ανέφερε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών δεν ξεπέρασε τις 7.500.

Η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε στις 8.00 το βράδυ, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν ειρηνικά.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ