Σπάνια γενετική μετάλλαξη: Αυτή η γυναίκα δεν νιώθει πόνο – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πολύ ενδιαφέρον και σπάνιο φαινόμενο μελετούν οι επιστήμονες στη Σκωτία.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη που δεν νιώθει καθόλου πόνο, λόγω μιας σπάνιας μετάλλαξης στα γονίδιά της. Όπως αποκαλύπτει, δεν πόνεσε ούτε όταν γέννησε τα παιδιά της.

Ακόμη και όταν τρώει καυτερές κόκκινες πιπεριές η Τζο Κάμερον από την Σκωτία μόνο χαμογελάει. Οι γιατροί μελέτησαν τη γυναίκα, όταν στα 65 της αναζήτησε θεραπεία για ένα πρόβλημα στο ισχίο της, το οποίο αποδείχθηκε ότι οφειλόταν σε σοβαρή εκφύλιση της άρθρωσης, μολονότι εκείνη δεν ανέφερε ότι ένιωθε κάποιο πόνο, όπως θα ήταν το αναμενόμενο. Η Τζο ανέφερε ότι ακόμη και όταν καίγεται ή κόβεται, δεν το αντιλαμβάνεται, αφού δεν νιώθει πόνο, αλλά ευτυχώς οι πληγές της κλείνουν σχετικά γρήγορα

Οι γενετικές αναλύσεις που ακολούθησαν, αποκάλυψαν δύο μεταλλάξεις που σχετίζονται με το γονίδιο FAAH, το οποίο εμπλέκεται στο αίσθημα του πόνου. Ακόμη και όταν έπεσε με το κεφάλι – σε κάποιες διακοπές τους στην Ανατολική Ευρώπη, εκείνη συνέχισε απτόητη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με την ίδια μετάλλαξη, αν ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έμαθε μετά τα 65 της για την ιδιαιτερότητα του DNA της. Η μητέρα της γυναίκας, αλλά και η κόρη της, νιώθουν κανονικά τον πόνο, όμως ο γιός της έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του μια πολύ μειωμένη αίσθηση του πόνου, με αποτέλεσμα να μην παίρνει ποτέ παυσίπονα. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι η μετάλλαξη πέρασε στη γυναίκα από το DNA του πατέρα της.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ