Πρόκληση από Σκοπιανούς και ψευδοκράτος στο Βερολίνο: “Μακεδονία” και “Βόρεια Κύπρος” στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – Παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας

Διπλή πρόκληση κατά του Ελληνισμού σημειώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, καθώς η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει ως “Μακεδονία”, αντίθετα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών ενώ και το ψευδοκράτος συμμετέχει με περίπτερο υπό την ονομασία “Βόρεια Κύπρος”.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Μακεδονία «πλασάρει» στην πρόσοψη του περιπτέρου της, τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless» και με μικρότερα γράμματα -που μόλις διακρίνονται- ο Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε την ανάρτηση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο omorfataxidia.gr:

Ταυτόχρονα, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της Έκθεσης ως «Republic Nordmazedonien»,

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος για το περίπτερο των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση και την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στο enikos.gr, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του περιπτέρου να προχωρήσουν στην αφαίρεση των συγκεκριμένων όρων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μετά τους Σκοπιανούς, όμως, και οι Τούρκοι φρόντισαν να προκαλέσουν. καθώς τα Κατεχόμενα και η κυβέρνηση του ψευδοκράτους διαφημίζουν το τουριστικό τους προϊόν χρησιμοποιώντας την ονομασία «Βόρεια Κύπρος», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site του ψευδοϋπουργείου Τουρισμού της Κατεχόμενης Κύπρου.

Την ίδια ονομασία, μάλιστα, έχουν χρησιμοποιήσει και οι Γερμανοί διοργανωτές στην ονομασία των φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τη συμμετοχή τους ως “Βόρεια Κύπρος” είχαν προαναγγείλει οι Τουρκοκύπριοι με αναρτήσεις τους στα social media από τις 3 Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ