Μαίνονται οι πυρκαγιές στον ισπανικό Βορρά λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται στα βόρεια της Ισπανίας δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες, που κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των μετώπων σε λιγότερα από 50 στις Αστούριες.

Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, έδωσαν μάχη με 99 εστίες στην κοινότητα των Αστουριών καταφέρνοντας να περιορίσουν τον αριθμό των μετώπων σε 47 έως το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της περιοχής.

Άλλες 18 πυρκαγιές ξέσπασαν στη γειτονική κοινότητα Κανταβρία.

Τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κανένας άνθρωπος, αναζωπύρωσαν οι νότιοι άνεμοι με ριπές έως τα 100 χλμ/ώρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε μια περιοχή με υγρό κλίμα συνήθως τον χειμώνα, επισημαίνουν οι τοπικές αρχές.

Την Κυριακή, ο υδράργυρος ανήλθε στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιχόν, τη μεγαλύτερη πόλη των Αστουριών.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν «πολύ αυξημένος» ή και «εξαιρετικά υψηλός» σε ορισμένα τμήματα των Αστουριών.

Ο πρόεδρος της Κανταβρίας, Μιχέλ Άνχελ Ρεβίλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν «πολύ ισχυρούς ανέμους» για την Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ