Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ημερών η απομάκρυνσή του από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και δεν αποκλείεται το θέμα αυτό να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Τρίτη.

Όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυκας”, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Γενεύη, του ζήτησε να παραιτηθεί οικειοθελώς. Μάλιστα, οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ο κ.κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τον κ.κ Δημήτριο στη Γενεύη σε μία τελευταία προσπάθεια για να τον πείσει ότι «ο καιρός επέστη» και πως η Εκκλησία στην Αμερική πρέπει να προχωρήσει.

Ο κ.κ Βαρθολομαίος υποστήριξε ότι «το απαιτεί η υστεροφημία του Αρχιεπισκόπου να φύγει αξιοπρεπώς διότι δεν θα ήταν πρέπον να ξυπνήσει κάποιο πρωϊνό ως πρώην ή να έχει μετατεθεί σε άλλη μητρόπολη».

Στο μεταξύ, δεν αποκλείεται να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση όπως πχ. η τοποτηρητεία καθώς πληροφορίες ”βλέπουν” τον Μητροπολίτη Τορόντο ως τοποτηρητή για κάποιο διάστημα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ