Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η πρόβλεψη για το ποσοστό ανάπτυξης της Βραζιλίας

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναθεώρησε επί τα χείρω την Πέμπτη την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2018 στο 1,4% του ΑΕΠ και αυτή για την πορεία του πληθωρισμού στο 4,3%, γνωστοποίησε το υπουργείο Σχεδιασμού.

Η προηγούμενη πρόβλεψη για την ανάπτυξη ήταν 1,6% και είχε δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Η εκτίμηση συνάδει με εκείνη της βραζιλιάνικης κεντρικής τράπεζας.

Η νέα πρόβλεψη για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των εσόδων από τη φορολογία που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, όπως και εκείνων από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, μετά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδα από παραχωρήσεις δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ήταν επίσης χαμηλότερα των αναμενομένων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής (COPOM) της βραζιλιάνικης κεντρικής τράπεζας έκρινε στις αρχές Νοεμβρίου ότι το γεγονός ότι επικράτησε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές — ο ακροδεξιός πολιτικός αναμετρήθηκε στον δεύτερο γύρο με τον κεντροαριστερό υποψήφιο Φερνάντου Αντάτζι — σηματοδότησε τη «μείωση των αβεβαιοτήτων σε εσωτερικό επίπεδο».

Μια από τις προκλήσεις για την κυβέρνηση υπό τον Μπολσονάρου, ο οποίος θα γίνει αρχηγός του Κράτους την 1η Ιανουαρίου, θα είναι η αναζωογόνηση της οικονομίας, έπειτα από δύο χρόνια ύφεσης (2015, 2016) τα οποία ακολούθησε μια διετία ασθενικής ανάπτυξης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ