Έχασε την προσφυγή ο Σαρκοζί – Ορατός ο κίνδυνος να δικαστεί για διαφθορά

Έχασε την πρώτη προσφυγή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ώστε να μην δικαστεί με τις κατηγορίες της αθέμιτης άσκησης επιρροής και της διαφθοράς. Τώρα θα πρέπει να περιμένει την εκδίκαση δεύτερης προσφυγής προτού μάθει αν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.

Ο Σαρκοζί φέρεται ότι βοήθησε έναν εισαγγελέα να προαχθεί, με αντάλλαγμα να λάβει πληροφορίες σχετικά με μια χωριστή ποινική έρευνα.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές υποκλοπές για να εξετάσουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο εκλιπών Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί, όταν άρχισαν να υποπτεύονται πως ο πρώην πρόεδρος είχε ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών προκειμένου να ενημερώνεται για την υπόθεση.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, δεν απαγγέλλονται επισήμως σε βάρος ενός υπόπτου κατηγορίες για έγκλημα παρά μόνο αν πρόκειται να δικαστεί. Η αθέμιτη άσκηση επιρροής μπορεί να τιμωρηθεί στη Γαλλία με φυλάκιση έως και πέντε χρόνων και πρόστιμο 500.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ