Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στην ιρανική πόλη Αχβάζ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις αρχές και τους οικείους των θυμάτων στο Ιράν μετά την επίθεση τρομοκρατών στη νοτιοδυτική ιρανική πόλη Αχβάζ, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Ο Γ.Γ. καταδικάζει την επίθεση που διαπράχθηκε (…) στη νοτιοδυτική πόλη της Αχβάζ του Ιράν, η οποία πιστεύεται πως άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στην κυβέρνηση και στον λαό του Ιράν. Εύχεται σε όσους τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ το Σάββατο εναντίον των συμμετεχόντων και του κοινού σε μια στρατιωτική παρέλαση στην Αχβάζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 60, σύμφωνα με ΜΜΕ. Η οργάνωση Πατριωτικό Αραβικό Δημοκρατικό Κίνημα, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τη Σαουδική Αραβία, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ