Περισσότεροι από 200 μετανάστες διασώθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ από τις ισπανικές υπηρεσίες

Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν την Κυριακή περισσότερους από 200 μετανάστες από τα νερά της Μεσογείου την στιγμή που ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας βρίσκεται καθ΄οδόν προς την Μαυριτανία με την ελπίδα να επιτύχει την ενίσχυση των μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισπανικών υπηρεσιών διάσωσης, 211 άνθρωποι που επέβαιναν σε 21 σκάφη διασώθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ που χωρίζει την Ισπανία από το Μαρόκο. Θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Αλχεθίρας στην Ανδαλουσία.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που επιχείρησαν τον διάπλου ανασύρθηκαν από την θάλασσα από την ισπανική ακτοφυλακή την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Ισπανία έχει γίνει για φέτος η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας την Ιταλία.

Περισσότεροι από 20.992 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης από τις αρχές του χρόνου και 304 έχασαν την ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με ημερομηνία 25 Ιουλίου.

Η Ιταλία μετρά 18.130 αφίξεις και περισσότερους από 1.000 νεκρούς και η Ελλάδα 15.528 αφίξεις και 89 νεκρούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας ζήτησε να δοθεί «ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα»

«Ηλθαμε να δούμε επί τόπου τα προβλήματα που υπάρχουν, το πρόβλημα της μετανάστευσης που είναι πρόβλημα της Ευρώπης και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα κατά την χθεσινή του επίσκεψή του στο Κάντιθ για να δει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις ασφαλείας και ο Ερυθρός Σταυρός υποδέχθηκαν τους μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ