Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Κιλιτσντάρογλου – Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για σκίτσο που ανέβασε στο twitter – ΦΩΤΟ

Εισαγγελική έρευνα για προσβολή του Ερντογάν έχει διαταχθεί για το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το σκίτσο συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Θα έπρεπε. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις στέλνοντας κόσμο στη φυλακή».

Θυμίζουμε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι αρχηγός του κόμματος CHP, με το οποίο κατέβηκε ως αντίπαλος του Ερντογάν για την Προεδρία ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Όλα ξεκίνησαν όταν o Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το πανό που κρατούσαν φοιτητές κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (METU) στις 6 Ιουλίου και τους κατηγόρησε για “προσβολή του προέδρου”.

Στο πανό υπήρξε μια καρικατούρα που δημοσιεύθηκε αρχικά στο χιουμοριστικό περιοδικό Penguen το 2005. Κάτω από την επικεφαλίδα του «Βασιλείου των Tayyips», η καρικατούρα απεικονίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη μορφή ενός ελέφαντα, μιας αγελάδας, μιας καμήλας, ενός βατράχου, ενός φιδιού, μιας πάπιας, μιας καμηλοπάρδαλης και μιας μαϊμούς.

Ο Κιλιτσντάρογλου προχώρησε σε αυτό το tweet για να δείξει την υποστήριξή του στους τέσσερις φοιτητές που συνελήφθησαν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε μηνύσει τότε το περιοδικό, αλλά ένα δικαστήριο της Άγκυρας αθώωσε τους γελοιογράφους σε μια απόφαση που τόνισε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ