Σύγκρουση κορυφής στην αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας

Σε έντονες διεργασίες για το μέλλον της ηγεσίας του βρίσκεται το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, μετά το επιτυχημένο ποσοστό μεν που εξασφάλισε ο Μουχαρέμ Ιντζέ στις τελευταίες εκλογές για το κόμμα, αλλά παράλληλα και την άρνηση του υφιστάμενου αρχηγού, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να αφήσει την «καρέκλα» του σε έναν πιο επιτυχημένο ηγέτη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Μουχαρέμ Ιντζέ πρότεινε μετά από πολλές διαβουλεύσεις και σενάρια στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να αναλάβει ο τελευταίος επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και ο ίδιος να διεκδικήσει μέσω κομματικών εκλογών την προεδρία του CHP.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μουχαρέμ Ιντζέ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του διαμήνυσε πως δεν θέλει να αναμετρηθεί μαζί του για την ηγεσία του κόμματος, γι’ αυτό και του πρότεινε να συνεχίσει ως επίτιμος πρόεδρος.

Ωστόσο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν απάντησε ούτε ναι ούτε όχι. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είπε ότι δεν θα συγκεντρώσει υπογραφές για να διώξουν τον τωρινό ηγέτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά αν πει «όχι», τότε το θέμα θα πρέπει να λύσουν τα όργανα του κόμματος.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, παρόλο που έχασε τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, κέρδισε ωστόσο τις εντυπώσεις επειδή κατάφερε ως υποψήφιος του κόμματος να ξεπεράσει το 30%, γεγονός πρωτόγνωρο για την κεμαλική παράταξη. Ακόμη και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χαρακτήρισε τον Μουχαρέμ Ιντζέ ως «φυσικό ηγέτη» του CHP.

Ωστόσο, την επομένη των εκλογών ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ δεν πέτυχε να πάρει τα ποσοστά που ανέμεναν και άφησε να εννοηθεί ότι δεν παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ