Στην φυλακή στέλνει ο Ερντογάν 12 Τούρκους πολίτες με την κατηγορία της εξύβρισης στο πρόσωπο του

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε να προφυλακιστούν 12 πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι εξύβρισαν τον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Τα πρόσωπα αυτά, που τέθηκαν υπό κράτηση ενόψει της δίκης τους, κατηγορούνται ότι «προσέβαλαν τον αρχηγό του Κράτους» στη Σμύρνη όταν έγινε μια προεκλογική συγκέντρωση του Ιντζέ στην οποία πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», πλάνα από το συμβάν, το οποίο εκτυλίχθηκε μέσα σε εστιατόριο της Σμύρνης το οποίο σερβίρει αλκοολούχα ποτά, μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλάνα, που κατόπιν κυκλοφόρησαν σε φιλοκυβερνητικούς ιστότοπους, εικονίζουν τους κατηγορούμενους καθισμένους σε μια αυλή του εστιατορίου να φωνάζουν το όνομα του Ερντογάν με ειρωνικό τόνο, ενώ οι υποτιθέμενες υβριστικές εκφράσεις τους έχουν σβηστεί.

Η συγκέντρωση στη Σμύρνη ήταν μια από τις εντυπωσιακότερες της εκστρατείας του Ιντζέ, που πάντως ηττήθηκε από τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ