Πέντε νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση της αλ Σεμπάμπ στη Μογκαντίσου της Σομαλίας

Τέσσερα μέλη της αλ Σεμπάμπ κι ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες, αρχικά πυροδοτώντας δύο αυτοκίνητα-βόμβες και κατόπιν ανοίγοντας πυρ, κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τη Μογκαντίσου, το Σάββατο.

«Μια διπλή επίθεση με αυτοκίνητα-βόμβες που ακολουθήθηκε από σφοδρά πυρά σημειώθηκε κοντά στη δυτική πύλη του προεδρικού μεγάρου», δήλωσε ο Αμπντουλάχι Αλί, υψηλόβαθμος αξιωματικός των σομαλικών σωμάτων ασφαλείας, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στην πρώτη έκρηξη, το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας καμικάζι, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, διευκρίνισε ένας αστυνομικός, ο Άχμεντ Μπασάν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις από τους δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τον Αμπντουλάχι Αλί.

Ο Αλί Χάσαν, άλλος ένας αστυνομικός, δήλωσε ότι ένας κυβερνητικός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην επίθεση.

Η ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού.

Τουλάχιστον επτά πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Μπασάν, ο οποίος σημείωσε πως ορισμένα από τα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν», προειδοποίησε.

Η Αλ Σεμπάμπ, η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της κεντρικής και της νότιας Σομαλίας, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και ξενοδοχείων όπου διαμένουν ξένοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η ισλαμιστική οργάνωση επιδιώκει να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και 20.000 άνδρες της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM), προκειμένου να μετατρέψει τη Σομαλία σε ένα κράτος όπου θα εφαρμόζεται η δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση, με παρόμοια μέθοδο, εναντίον του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τουλάχιστον τα πέντε από τα θύματα της επίθεσης αυτής ήταν πολίτες, σύμφωνα με τη σομαλική αστυνομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ