Απογοητευμένος δηλώνει ο Ροχανί από τις προτάσεις της Ευρώπης για τα πυρηνικά

Το ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικών μέτρων που πρότειναν η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της Τεχεράνης και είναι «απογοητευτικό» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Το πακέτο που πρότεινε η Ευρώπη…δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας», τόνισε ο Ροχανί στον Γάλλο πρόεδρο σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Παράλληλα τόνισε στον Μακρόν ότι η Τεχεράνη ελπίζει ότι το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των πέντε εναπομείναντων χωρών που έχουν συνυπογράψει την πυρηνική συμφωνία αύριο Παρασκευή στην Βιέννη με Ιρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπου του Ιρανού προέδρου, ο Ροχανί τόνισε στην Μέρκελ ότι «δυστυχώς, το προτεινόμενο πακέτο (προτάσεων) δεν έχει μια πρακτική λύση και μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη συνέχιση της συνεργασίας και απλά επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις γενικού χαρακτήρα, παρόμοιες με εκείνες που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει σε παλιότερες ανακοινώσεις της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ