“Χτύπησαν κόκκινο” οι προκλήσεις από την Άγκυρα – Τούρκος υπουργός Άμυνας: Το έθνος μας δεν επιτρέπει να…

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν για το Αιγαίο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και το πρωί της Πέμπτης με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της γείτονος.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι οι Τούρκοι θέτουν σε επιφυλακή τις ναυτικές τους δυνάμεις στο Αιγαίο, ο Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε σε φρεγάτα που συμμετέχει στη ναυτική άσκηση «Λευκή Θύελλα» στην Ανατολική Μεσόγειο και στα νερά του Αιγαίου και προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις.

Όπως αναφέρει η τουρκική έκδοση του Sputnik, ο Ακάρ υποστήριξε ότι «σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες για την καλή γειτονία, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση».

Όσο για τον υπουργό Άμυνας, τον Νουρετίν Τζανικλί, βρέθηκε σε ναυτική βάση στο Γιρεσούν και μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην επιφυλακή των δυνάμεων στο Αιγαίο, υποστήριξε: «Εμείς στη θάλασσα και στο νερό μας είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Έτσι πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα για να είμαστε έτοιμοι».

«Κατά καιρούς έχουμε δει στις θάλασσες μας κάποια βήματα από άλλες χώρες για να εξαλείψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας, δεν μπορούμε αυτό να το αφήσουμε έτσι, το τουρκικό έθνος δεν μας το επιτρέπει», είπε ακόμη ο υπουργός Άμυνας της γείτονος.

Πηγή πληροφοριών: tr.sputniknews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ