Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα – Τρία νέα ονόματα βάζουν στο τραπέζι οι Αλβανοί

Θέμα ημερών είναι η τηλεφωνική συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ, κατά τη διάρκεια ημερίδας, αναφερόμενος στις τρεις προτάσεις για το όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας και Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ωστόσο όπως είπε, πιστεύει πως η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος, και ότι θα είναι επιτυχημένη.

“Ας μην βιαζόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες, μόλις γίνει το τηλεφώνημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Οι Αλβανοί βάζουν τρία νέα ονόματα στο τραπέζι

Βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου», «Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας» και «Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Πηγή: ΜΙΑ- ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ