Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης ερευνούν οι Αρχές στη Λιέγη

Οι Βέλγοι εισαγγελείς ερευνούν τη δολοφονία δύο αστυνομικών και ενός περαστικού από έναν άνδρα σήμερα στη Λιέγη ως επεισόδιο τρομοκρατίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο τοπικός εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ.

Είπε πως ο άνδρας επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς από πίσω με μαχαίρι, πήρε ένα από τα όπλα τους, τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Σκότωσε επίσης έναν 22χρονο επιβάτη σταθμευμένου αυτοκινήτου και κατέφυγε σε ένα σχολείο όπου σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε και στη διάρκεια της οποίας πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης, η Κατρίν Κολινιόν, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η έρευνα για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς ανατέθηκε στη ομοσπονδιακή εισαγγελία, που είναι υπεύθυνη για θέματα τρομοκρατίας.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, με τον οποίο επικοινώνησε επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ