Τζουλιάνι: Δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Τραμπ από τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ διαβεβαίωσε την ομάδα των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα τηρήσει τη γραμμή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βάσει της οποίας δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον εν ενεργεία προέδρου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο συνέντευξη που του παραχώρησε ο Ρούντι Τζουλιάνι, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του Ρεπουμπλικάνου.

«Όλο κι όλο αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να συντάξουν μια έκθεση», είπε ο Τζουλιάνι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενος στα μέλη της ομάδας του Μιούλερ. «Δεν μπορούν να ασκήσουν δίωξη. Τουλάχιστον το αναγνώρισαν αυτό ενώπιόν μας έπειτα από λίγη μάχη, το παραδέχθηκαν σε εμάς».

Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μάλερ, δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters του ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση του Τζουλιάνι.

Ο Μιούλερ ερευνά την κατηγορία ότι η Ρωσία επενέβη στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ αποπειρώμενη να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN, η ομάδα του Μιούλερ συζητάει εάν και κατά πόσον μπορεί να αμφισβητήσει τους κανόνες του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανάγονται στην εποχή του Νίξον και επαναβεβαιώθηκαν την περίοδο του Κλίντον, οι οποίοι ορίζουν ότι δεν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Ούτε ο Τζουλιάνι ούτε ο Τζέι Σέκουλοου, άλλος ένας δικηγόρος του ενοίκου του Λευκού Οίκου, απάντησαν αμέσως όταν το Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν.

Ο ίδιος ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία και αποκαλεί την έρευνα του Μάλερ–από την έναρξη της οποίας συμπληρώνεται σήμερα Πέμπτη ένας χρόνος–κυνήγι μαγισσών.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ