Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων πίσω από την επίθεση στα γραφεία του YouTube – ΦΩΤΟ

Μία γυναίκα που είχε στο παρελθόν δημοσιοποιήσει παράπονα της για το YouTube ήταν πίσω από την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, όπου πυροβόλησε τρία άτομα και μετά αυτοκτόνησε.

Πρόκειται για την ακτιβίστρια Nasim Aghdam, η οποία βρέθηκε νεκρή από την αστυνομία στο κτίριο. Οι αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα την ταυτότητα της στα τοπικά ΜΜΕ. Η Aghdam περιέγραφε τον εαυτό της στο website της ως μια περσικής καταγωγής ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και vegan αθλήτρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Η Aghdam είχε ποστάρει βίντεο στον λογαριασμό της, με τα οποία κατέκρινε τον ιστότοπο, κατηγορώντας τον ότι κάνει διακρίσεις και προκαλεί την πτώση των views στα βίντεο της.

Είχε γράψει χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει ελεύθερος λόγος στον πραγματικό κόσμο και θα σε καταπιέσουν αν πεις την αλήθεια, την οποία δεν υποστηρίζει το σύστημα. Τα βίντεο στοχοποιημένων χρηστών φιλτράρονται και υποβιβάζονται, ώστε να μην τα παρακολουθεί ο κόσμος. Δεν υπάρχει ισότητα στις δυνατότητες ανάπτυξης στο YouTube ή οποιοδήποτε άλλο site διαμοίρασης βίντεο. Το κανάλι σας θα μεγαλώσει μόνο αν το θέλουν αυτοί!”.

Πηγή: standard.co.uk, ΝΥ Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ