Ανέβηκε το “θερμόμετρο” της έντασης μεταξύ Ισραήλ- Ιράν στη Σύνοδο του Μονάχου

Ανέβηκε το “θερμόμετρο” της έντασης στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό “καρικατούρα τσίρκου”.

Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει την Τεχεράνη με αντίποινα στην περίπτωση που επιτεθεί στη χώρα του από τη Συρία.

“Υπήρξατε μάρτυρες μιας καρικατούρας τσίρκου σήμερα το πρωί, στην οποία δεν αξίζει καν να απαντήσουμε” είπε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου έδειξε στους συμμετέχοντες στο πάνελ ένα μεταλλικό αντικείμενο που υποστήριξε ότι προέρχεται από το ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Ο Ζαρίφ από την πλευρά του είπε ότι η κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού το οποίο βομβάρδισε θέσεις των Ιρανών στη Συρία διέλυσε τον “μύθο” του “ανίκητου” Ισραήλ.

“Το Ισράηλ χρησιμοποιεί την επιθετικότητα ως πολιτική εναντίον των γειτόνων του”, συνέχισε, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για “μαζικά αντίποινα εναντίον των γειτονικών χωρών και καθημερινές εισβολές στη Συρία και τον Λίβανο”.

Εμπλοκή Νετανιάχου σε υπόθεση διαφθοράς

Στο μεταξύ η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται “υψηλόβαθμα στελέχη” του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ