Στο έλεος της κακοκαιρίας η Γαλλία – 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Γαλλία. Μετά την καταιγίδα Κάρμεν, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στην περιοχή Πυρηναίων-Ατλαντικού, η καταιγίδα Ελεονόρ συνοδευόμενη από ισχυρότατους ανέμους που ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνει τη χώρα.

Ήδη 51 διοικητικά διαμερίσματα της βορειοδυτικής Γαλλίας έχουν κηρυχθεί σε “πορτοκαλί συναγερμό”, μεταξύ αυτών το Παρίσι και η Κορσική.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνοδεύονται επίσης από σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στις συγκοινωνίες, σε χιονοδρομικά κέντρα ενώ 200.000 νοικοκυριά σε πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Οι Αρχές του διαμερίσματος Seine-Maritime, αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά την κυκλοφορία στη γέφυρα της Νορμανδίας, ενώ ο οργανισμός γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, ακύρωσε στις 8 το πρωί όλα τα δρομολόγια των τρένων, από και προς τη Νορμανδία και κάλεσε τους επιβάτες να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους.

Η χειμερινή καταιγίδα έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στα αεροδρόμια του Παρισιού. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν σημειωθεί πολλές καθυστερήσεις στην απογείωση και προσγείωση των αεροπλάνων. Μεταξύ 7 και 8 το πρωί της Τετάρτης, τρία αεροπλάνα που έπρεπε να προσγειωθούν στο Σαρλ Ντε Γκώλ, άλλαξαν το πρόγραμμα της πτήσης τους και προσγειώθηκαν στη Λυών και τη Βαρκελώνη. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλα τα δημόσια πάρκα και οι κήποι, με την σύσταση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/BFMTV

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail, AP, AFP, thelocal.fr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ