• Πώς τίμησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - ΦΩΤΟ

  11:35 μμ, Πέμπτη 30 Νοε 2017 11:35 μμ, Πέμπτη 30 Νοε 2017

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δίνοντας το όνομά του σε αίθουσά του.

  Η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» έγινε παρουσία του προέδρου της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και πολλών άλλων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι δεν μπορεί να εννοηθεί η Ευρώπη χωρίς το ελληνικό ιδεώδες.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους πατέρες της Ευρώπης, Κόνραντ Αντενάουερ και Ρόμπερτ Σούμαν.

  Ο κ. Βέμπερ επισήμανε ότι η πολιτική ζωή τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη χαρακτηρίστηκε από ειλικρίνεια, επιτυχίες, τη δέσμευσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και το σθένος του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. «Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς τους μεγάλους πολιτικούς», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι όταν κοιτάμε την ιστορία και την επιτυχία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οι ηγέτες φαίνονται λίγο μικρότεροι.

  Ο Γερμανός ευρωβουλευτής τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας κρίκος στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

  Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να μιλά για τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη, όχι μόνο ως γιός του, αλλά και ως περήφανος Έλληνας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης άφησε ως παρακαταθήκη συμπόνοια, ειλικρίνεια, πραγματισμό και συνεργασία, ότι ήταν «υπηρέτης» του δημόσιου συμφέροντος, ο οποίος καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο, κατάλαβε ότι φριχτά πράγματα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλα και ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση μπορει να φέρει ηρεμία και πρόοδο.

  Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, πολέμησε τον λαϊκισμό και το έργο του αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που περνά στην επόμενη φάση, η κληρονομια αυτού του μεγάλου «statesman» παραμένει αναλλοίωτη και τον ευχαριστούμε γι' αυτό.

  Στην τελετή παραβρέθηκαν ευρωβουλευτές από όλο το δημοκρατικό τόξο, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρμόδιος επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα