Το προφίλ του 28χρονου που έπεσε με το αυτοκίνητο του σε πεζούς στην Τουλούζη- ΦΩΤΟ

Σεσημασμένος κακοποιός με ψυχολογικά προβλήματα ήταν ο 28χρονος δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο στο προάστιο της Τουλούζης ο οποίος παρέσυρε τρεις Κινέζους φοιτητές, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ μια κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφερε η γαλλική αστυνομία, η επίθεση ήταν εσκεμμένη, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που προηγήθηκε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης ο οποίος επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, αναφέροντας ότι ήταν υπό παρακολούθηση και ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο».

Η δικαστική αστυνομία κι όχι η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την έρευνα για «απόπειρα δολοφονιών», διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο οδηγός παρέσυρε τους τρεις σπουδαστές οι οποίοι διέσχιζαν τη διάβαση πεζών μπροστά από ένα συγκρότημα όπου στεγάζονται πολλά σχολικά ιδρύματα δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης στο Μπλανιάκ, μια πόλη στα περίχωρα της Τουλούζης, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή. Μιλώντας σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι προετοίμαζε την επίθεση εδώ και περίπου έναν μήνα.

Πηγή πληροφοριών: skynews, BBC, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ