Θρήνος στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία: Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός και παραγωγός των AC/DC

Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο Αυστραλός μουσικός και παραγωγός των AC/DC, Τζορτζ Γιανγκ.

Ο Γιανγκ, αδελφός των μελών της θρυλικής ροκ μπάντας, Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του συγκροτήματος.

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας αδελφού και μέντορα. Χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγησή του δεν θα υπήρχαν AC/DC», ανέφερε η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

«Μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, σύμβουλος και πολύ περισσότερα. Δεν μπορούσες να βρεις πιο αφοσιωμένο και επαγγελματία άνθρωπο. Δεν θα μπορούσες να βρεις καλύτερο αδελφό. Για όλα όσα έκανε και μας έδωσε, θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του των AC/DC.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1947 και τη δεκαετία του ’60 έγινε γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος Easybeats.

Μετά τη διάλυση της μπάντας το 1969, Γιανγκ και Βάντα, ξεκίνησαν την καριέρα του στη σύνθεση, γράφοντας τεράστιες επιτυχίες, όπως τα «Yesterday’s Hero» «Friday on my Mind», «Love is in the air» για τον Τζον Πολ Γιανγκ, το «Evie» για τον Στίβι Ράιτ και το «Hey, St. Peter» για τους Flash and the Pan, καθώς και πολλά ακόμη κομμάτια.

Το δίδυμο εντάχθηκε στο Aria hall of fame το 1988, και ακολούθησαν οι Easybeats το 2005.

Αφότου αποσύρθηκε από τη μουσική βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Γιανγκ ακολούθησε την οικογένειά του στην Πορτογαλία.Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ