Τι απαντά ο Μακρόν σε όσους τον αποκαλούν “Πρόεδρο των πλουσίων”

Την πρώτη του ζωντανή συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 o Εμανουέλ Μακρόν και μεταξύ άλλων απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ως “Πρόεδρο των πλουσίων”.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε πως σέβεται όλους τους συμπολίτες του και πρόσθεσε: “Δεν πιστεύω στη γαλλική ζήλια απέναντι στους πλούσιους που συνίσταται στο να λέμε ότι αφού είναι πλούσιοι, ας τους φορολογήσουμε, θα τα πάμε καλύτερα”.

Όταν ρωτήθηκε δε, για την κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης, ύψους 75%, που είχε επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα ο προκάτοχός του, Φρανσουά Ολάντ και την αντικατάστασή του από έναν φόρο ακίνητης περιουσίας, υπενθύμισε ότι ο φόρος αυτός δεν έφερε τελικά πολλά χρήματα στο κράτος.

Σχετικά με την ανεργία, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών θα γίνει αισθητός ο αντίκτυπος των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας σε ό, τι αφορά το ποσοστό της ανεργίας.

“Η ανεργία επί του παρόντος μειώνεται. Θα δείτε τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται τώρα από την κυβέρνηση σε ενάμιση με δύο χρόνια” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει την ανεργία από το 9,5% στο 7%.

Προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, ο Πρόεδρος επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εκπαιδευτούν οι άνεργοι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ