Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη στιγμή της έκρηξης στο μετρό του Λονδίνου

Αποκαλυπτικές του πανικού που προκάλεσε η έκρηξη σε συρμό του μετρό του Λονδίνου είναι οι πρώτες μαρτυρίες από τον σταθμό Parsons Green. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πως βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού και άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και στη συνέχεια είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο ίδος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για ανθρώπους που έτρεχαν προς την πόρτα εξόδου του συρμού, οι οποίοι ποδοπατήθηκαν. Η φωτιά, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού. Όπως είπε, δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

«Ξαφνικά υπήρξε πανικός. Πολλοί άνθρωποι φώναζαν πάρα πολύ δυνατά», περιγράφει άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον Guardian και προσθέτει: «μία γυναίκα που βρισκόταν στην πλατφόρμα είπε πως είδε μία τσάντα να εκρήγνυται και να παίρνει φωτιά».

Ο Chris Wildish, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν στο τρένο, δήλωσε ότι είδε μια «συσκευή» στο τελευταίο βαγόνι. «Ήταν ένας λευκός κάδος, σαν κουβά οικοδόμου, μέσα σε μια λευκή τσάντα», δήλωσε στο BBC.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας του Λονδίνου «Metro» που βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε πως είδε αρκετά άτομα με εγκαύματα στο πρόσωπο. Ρεπόρτερ του BBC μετέδωσε πως είδε δύο ασθενοφόρα να φεύγουν από το σημείο του συμβάντος μεταφέροντας αρκετούς που ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης μίας γυναίκας με σοβαρά εγκαύματα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ