Οι έρευνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο-Που εστιάζουν οι αρχές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ως τρομοκρατικό συμβάν αντιμετωπίζεται η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στους 22 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένας μικρός μαθητής.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι “λαμβάνει τακτική ενημέρωση” για την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο εξερράγη μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, όπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Sun και η free press εφημερίδα Metro της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενούν και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, δεν εξερράγη κανονικά.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Ωρολογιακή και αυτοσχέδια βόμβα προκάλεσε την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Ωρολογιακή και αυτοσχέδια ήταν η βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου, μετέδωσε το BBC. Σύμφωνα με την αστυνομία, 18 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, την οποία η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική. “Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο τραβήχτηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό του Λονδίνου. Στο βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του Twitter φαίνεται μία τσάντα να καίγεται, ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί. Επίσης, φαίνονται οι πόρτες του βαγονιού να κλείνουν, σε μία προσπάθεια να προστατευτούν οι επιβάτες που βρίσκονται ακόμη στην πλατφόρμα.

Ρεπόρτερ της Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα δήλωσε στο Reuters ότι τραυματίσθηκε στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την έκρηξη που σημειώθηκε.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη στιγμή της έκρηξης στο μετρό του Λονδίνου

Αποκαλυπτικές του πανικού που προκάλεσε η έκρηξη σε συρμό του μετρό του Λονδίνου είναι οι πρώτες μαρτυρίες από τον σταθμό Parsons Green.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πως βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού και άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και στη συνέχεια είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες. Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για ανθρώπους που έτρεχαν προς την πόρτα εξόδου του συρμού, οι οποίοι ποδοπατήθηκαν. Η φωτιά, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού. Όπως είπε, δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

«Ξαφνικά υπήρξε πανικός. Πολλοί άνθρωποι φώναζαν πάρα πολύ δυνατά», περιγράφει άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον Guardian και προσθέτει: «μία γυναίκα που βρισκόταν στην πλατφόρμα είπε πως είδε μία τσάντα να εκρήγνυται και να παίρνει φωτιά». Ο Chris Wildish, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν στο τρένο, δήλωσε ότι είδε μια «συσκευή» στο τελευταίο βαγόνι. «Ήταν ένας λευκός κάδος, σαν κουβά οικοδόμου, μέσα σε μια λευκή τσάντα», δήλωσε στο BBC.

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος για την επίθεση

Έναν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο μετρό του Λονδίνου, ταυτοποίησαν οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού Μαρκ Γουάιτ.

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων αποτυπώνουν τα πρώτα βίντεο από την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου.

Πηγή φωτο: Reuters, AFP, Twitter, Kerry Davies/Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ