Στους 14 οι νεκροί από χολέρα στη Νιγηρία

Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας ενός ξεσπάσματος χολέρας στη βορειοανατολική Νιγηρία, οι περισσότεροι από τους οποίους ζούσαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων λόγω της βίας της Μπόκο Χαράμ, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Πολιτείας Μπόρνο η οποία εστάλη χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ως την 1η Σεπτεμβρίου, είχαν καταγραφεί 14 θάνατοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως «ο συνολικός αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας ανέρχεται πλέον στα 186».

Στην πλειονότητά τους τα πιθανά κρούσματα (179) και οι θάνατοι (10) καταγράφηκαν σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιφέρεια της πόλης Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, που αποτελεί το επίκεντρο της εξέγερσης των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ. Τα υπόλοιπα θύματα ζούσαν σε γειτονικές περιοχές.

Οι υγειονομικές αρχές και μη κυβερνητικές οργανώσεις στην περιοχή λαμβάνουν μέτρα (απολύμανση του νερού, εγκατάσταση αποχωρητηρίων, ενημέρωση των πολιτών…) για να προληφθούν ενδεχόμενα νέα κρούσματα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πληθυσμός της πόλης Μαϊντουγκούρι έχει διπλασιαστεί μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης πριν από οκτώ χρόνια, ξεπερνώντας τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους, εξαιτίας της μαζικής έλευσης εκτοπισμένων από όλη την Πολιτεία Μπόρνο.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν απολογισμό πάνω από 20.000 νεκρούς, ενώ οι εκτοπισμένοι υπολογίζεται ότι φθάνουν τα 2,6 εκατομμύρια στη βορειοανατολική Νιγηρία. Πολλοί από τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν ζουν σε καταυλισμούς κι απειλούνται από τη διατροφική ανασφάλεια και τις ασθένειες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ