Σοκ στη Βαρκελώνη: Βρέθηκαν 120 φιάλες υγραερίου – Θα τίναζαν στον αέρα την πόλη

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε “μία ή περισσότερες επιθέσεις” στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

“Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης“, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα από τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, στο Αλκανάρ, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Ράμπλα της Βαρκελώνης επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του. Τόνισε όμως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος που διαφεύγει και καταζητείται, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο, να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε με κάποιο τρόπο να φύγει στη Γαλλία.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ