Σοκάρουν οι εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη σε χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι σε περίπου δέκα χωριά τηςελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται από χθες.

“Επικρατεί χαμός. Δεν έχουμε βοήθεια. Ένα μόνο ελικόπτερο από Αλβανία έκανε ρίψεις χθες και σήμερα το απόγευμα” δήλωσε ο δήμαρχος Δρόπολης Αχιλλέας Ντέτσικας στο enikos.gr. “Έχουν καεί σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες”, προσέθεσε με την ελληνική κυβέρνηση να απαντά στο αίτημα του για βοήθεια.

Με κυβερνητική απόφαση, αναχωρούν με το πρώτο φως της μέρας από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415, τα οποία θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών γύρω από τα ελληνικά χωριά.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν στις περιοχές που είναι τα χωριά Γεωργουτσάτες, Χουλιαράτες, Γράψη Δρόβιανη, και Φρουστάνη.

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο στο [email protected].

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ