Απόφαση-σοκ στην Τουρκία: Εισάγεται στο σχολικό πρόγραμμα το τζιχάντ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εισαγάγει την έννοια του τζιχάντ στη διδασκαλία των σχολείων.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για την προσθήκη της έννοιας του «τζιχάντ» ως μέρους του «ισλαμικού νόμου» στα σχολικά βιβλία.

«Προσπαθούν να εγκαταστήσουν εκπαίδευση με αξίες βασισμένες στο τζιχάντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του CHP Bülent Tezcan, μετά τη συνάντηση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος στις 19 Ιουλίου.

«Ενσωματώνοντας μια τζιχαντιστική εκπαίδευση αξιών, προσπαθούν να κτυπήσουν τους εγκεφάλους των μικρών μας παιδιών με την ίδια μάστιγα, που μετατρέπει τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος», δήλωσε ο Tezcan.

Τα σχόλιά του αυτά γίνονται, αφού ο υπουργός Παιδείας Ίσμετ Γιλμάζ είπε στις 18 Ιουλίου ότι η τελική έκδοση του εθνικού σχολικού προγράμματος της Τουρκίας πρόσθεσε την έννοια του «τζιχάντ» σε μαθήματα θρησκευτικών αρκετών τάξεων.

«Το τζιχάντ είναι ένα στοιχείο στη θρησκεία μας. Είναι στη θρησκεία μας. Το καθήκον του Υπουργείου Παιδείας είναι να διδάξει κάθε έννοια με υπευθυνότητα, με τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο Γιλμάζ.

Ο Tezcan επέκρινε τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, υποστηρίζοντας ότι η έννοια του τζιχάντ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «κοινή αξία».

«Ενώ οι ριζοσπαστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος ή η Αλ Κάιντα χύνουν ποταμούς αίματος στο όνομα του τζιχάντ, ποια αντίληψη του τζιχάντ πρόκειται να παρουσιάσετε ως κοινή αξία;», αναρωτήθηκε εύλογα ο Tezcan.

«Αντί για μια εκπαίδευση με βασικά χαρακτηριστικά της τον ορθό λόγο και την επιστήμη, πώς μπορείτε να προωθήσετε τον πολιτισμό της συνδιαλλαγής ή της συμβίωσης και της ειρήνης, όταν αντί αυτού, παραδίνετε την Τουρκία σε μία τέτοια απολίτιστη ιδεολογία (του τζιχάντ), παρά τις καταστροφές που η ιδεολογία του τζιχάντ έχει φέρει στον κόσμο;», πρόσθεσε.

Η περίπτωση της εισαγωγής του τζιχάντ στα τουρκικά σχολεία, παρά την αδιαφορία μεγάλου ποσοστού του τουρκικού λαού για το Ισλάμ εν γένει, αποδεικνύει αναμφισβήτητα τα εξής:

Το Ισλάμ δεν έχει σχέση με την ειρηνική συμβίωση και συνδιαλλαγή. Είναι μία θρησκεία που προσπαθεί να επιβληθεί σε όλους τους θεσμούς και τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Η ύπαρξη «καλού Ισλάμ» είναι ένας αστικός μύθος της Δύσης. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν καλοί μουσουλμάνοι, αλλά όχι καλό Ισλάμ. Έτσι αυτοί που θέλουν να είναι συνεπείς μουσουλμάνοι, αναγκάζονται να διδάξουν το τζιχάντ, γιατί, όπως οι ίδιοι ομολογούν, είναι βασικό στοιχείο της θρησκείας τους.

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ