Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Γλυπτού του Έλληνα Μετανάστη – ΦΩΤΟ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία εκατοντάδων ομογενών, παρά την βροχή, έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής τα αποκαλυπτήρια του Γλυπτού του Έλληνα Μετανάστη, έργο Γιώργου Χουλιάρα, στην συμβολή των οδών Ζαν Ταλόν και Παρκ Άβενιου, στο Μόντρεαλ.

Στην τελετή παρών ήταν ο Δήμαρχος Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ ο οποίος, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην έντονη παρουσία του Ελληνισμού στην πόλης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι το Μόντρεαλ έχει στο DNA του την ελληνική παροικία.

Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν η αντιδήμαρχος Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Γιώργος Μαρκαντωνάτος, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, η Δήμαρχος Βιλαιραί, Παρκ Εξτένσιον, Σαιν Μισέλ, Ανί Σάμσον και η Γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων, δημοσιογράφο και συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη που αναφέρθηκε στο συμβολισμό του μνημείου αλλά και στον ανοικτό, φιλόξενο και αλληλέγγυο χαρακτήρα της πόλης, σημειώνοντας ότι “το έργο αυτό ανήκει σε όλους τους μετανάστες του Μόντρεαλ”.

Παρόντες, επίσης, Δήμαρχοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης από όμορους Δήμους, ο δήμαρχος Πιερφοντ-Ρόξμπορο Δημήτρης Μπέης, η βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, ο βουλευτής στην Εθνοσυνέλευση της επαρχίας Κεμπέκ Τζέρυ Σκλαβούνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σόμεντι (Λαβάλ) Αγλαΐα Ρεβελάκη και Βασίλης Καρυδόγιαννης, η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής του Καναδά Ελένη Μπακοπάνου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας, ο π. Ζήσης Ντερέκας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά, πρόεδροι συλλόγων, οργανώσεων και εθελοντικών δικτύων κ.α. ΠΗΓΗ: greekpost.ca

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ