Αντιμέτωπη με μια αύξηση «χωρίς προηγούμενο» των τρομοκρατικών απειλών η Βρετανία

Η αύξηση των εξακριβωμένων απειλών για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια «κλίμακα χωρίς προηγούμενο», καθώς έχουν αποκαλυφθεί οκτώ συνωμοσίες τρομοκρατών μέσα στις τελευταίες εβδομήντα ημέρες, ανέφερε χθες Κυριακή η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, επικαλούμενη μια κυβερνητική πηγή.

Συγκριτικά, συνολικά 13 συνωμοσίες τρομοκρατών αποκαλύφθηκαν μεταξύ του 2013 και του Μαρτίου του 2017, όπως έγραψε η Λόρα Κούνσμπεργκ στον λογαριασμό της στο Twitter, επικαλούμενη μια πηγή στο Γουάιτχολ.

Το Σάββατο στις 22:08 τοπική ώρα (00:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας) ένα φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις ύποπτοι, συνέχισε ως την κοντινή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου οι τρεις άνδρες το εγκατέλειψαν και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε πολίτες. Οι δράστες εντοπίστηκαν και έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας μέσα σε μερικά λεπτά.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, οι επιθέσεις είχαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 48.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ