ΗΠΑ: Αλεξιπτωτιστής του αμερικανικού Ναυτικού σκοτώθηκε σε επίδειξη στο λιμάνι της Νέας Υόρκης – BINTEO

Ένα μέλος της ειδικής ομάδας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού σκοτώθηκε όταν δεν κατάφερε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του ενώ εκτελούσε έναν εναέριο ελιγμό, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ του Ναυτικού στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Ο αλεξιπτωτιστής ανασύρθηκε από τα νερά του καναλιού Μόρις κοντά στην εκβολή του ποταμού Χάντσον λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, το οποίο είδαν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν τις επιδείξεις από το πάρκο Liberty State στο Τζέρσι Σίτι, της πολιτείας Νιού Τζέρσι.

Ο άνδρας, μέλος της ομάδας κομάντο του αμερικανικού Ναυτικού (Navy SEALS), μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Τζέρσι Σίτι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, είπε έξω από το νοσοκομείο ο αντιναύαρχος Τζακ Σκόρμπι.

Το όνομα του θύματος δεν δημοσιεύθηκε προκειμένου να ειδοποιηθεί πρώτα η οικογένειά του.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν τμήμα μιας ετήσιας επίδειξης, που διαρκεί μια εβδομάδα, στην οποία παίρνουν μέρος χιλιάδες μέλη του ναυτικού και αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Στην επίσημη ομάδα αλεξιπτωτιστών επιδείξεων του αμερικανικού Ναυτικού συμμετέχουν εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων, των ειδικών καταδρομικών πλοίων, και υποστηρικτικό προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ