Ιράκ: Τζιχαντιστής που συνδέεται με την επίθεση στο Charlie Hebdo ίσως είναι ακόμα ζωντανός

Ένα στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που θεωρείται ότι συνδέεται με την αιματηρή επίθεση που διαπράχθηκε το 2015 εναντίον των συντακτών της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανός, ανακοίνωσε χθες ο στρατός του Ιράκ.

Ο Μπουμπακέρ ελ Χακίμ είχε ανακοινωθεί από αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου πως σκοτώθηκε τον Νοέμβριο, έπειτα από μια επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) των ΗΠΑ στη Ράκα, τη de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας στοχοθέτησαν διάφορες τοποθεσίες στη Ράκα και την Άλμπου Καμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, στην οποία δεν διευκρινίζεται πού βρισκόταν το αρχηγείο του ελ Χακίμ ή πότε έγιναν οι επιδρομές.

Ένας εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το αρχηγείο του ελ Χακίμ καταστράφηκε, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος σκοτώθηκε.

Το 2015 το Ιράκ και η Συρία ίδρυσαν μια κοινή επιτροπή με τη Ρωσία και το Ιράν, τα δύο κράτη που αποτελούν τους βασικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό, για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ελ Χακίμ πιστεύεται ότι είχε πάρει μέρος στον σχεδιασμό της επίθεσης του Ιανουαρίου του 2015 εναντίον της Charlie Hebdo, της εβδομαδιαίας γαλλικής σατιρικής εφημερίδας που είναι γνωστή για τα ασεβή πρωτοσέλιδά της, στα οποία συχνά ειρωνεύεται πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν στον χώρο όπου συνεδρίαζε η συντακτική ομάδα της εφημερίδας κι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας δεκαεπτά ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ