Στο πλευρό της Σουηδίας η διεθνής κοινότητα

Στο πλευρό της Σουηδίας βρίσκεται η διεθνής κοινότητα, μετά την επίθεση με φορτηγό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε πλήθος στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, λίγη ώρα μετά την επίθεση με φορτηγό.

«Είμαστε ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, στους οικείους (των θυμάτων), στα μέλη των σωστικών συνεργείων, στους αστυνομικούς».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη φρίκη και την αγανάκτησή του για την επίθεση. «Η Γαλλία εκφράζει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους Σουηδούς», ανέφερε το Ελιζέ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Φρικτές ειδήσεις από τη Στοκχόλμη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους γείτονες και φίλους μας στη Σουηδία», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα σε μια ανάρτησή του στα σουηδικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στη Σουηδία, υπογραμμίζοντας ότι μια επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας είναι «μια επίθεση εναντίον όλων μας».

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα» επισήμανε ο Γιούνκερ σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

«Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της ΕΕ) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Φρικτό γεγονός στη Στοκχόλμη», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας Σιβ Γένσεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε πριν από λίγο την επίθεση.

Ο Γκουτέρες εξέφρασε παράλληλα την ευχή οι υπεύθυνοι για την επίθεση να προσαχθούν το ταχύτερο ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ