Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 10 χρόνια κάθειρξη σε ακτιβιστή του Twitter

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε ένας πανεπιστημιακό καθηγητή στα Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επειδή επιδόθηκε σε ακτιβισμό μέσω Twitter.

Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, προκαλώντας την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας που καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Το εφετείο επέβαλε την ποινή διότι ο κατηγορούμενος φέρεται να επικοινωνούσε «με μυστικές οργανώσεις που συνδέονται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, δημιουργούσε λογαριασμούς σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευε φωτογραφίες και άρθρα που δυσφημούν σύμβολα του κράτους, αξίες της χώρας, και την πολιτική της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε είναι ένας γνωστός αντιφρονών, ο Νάσερ μπιν Γάιθ.

«Επιβάλλοντας αυτή την απίστευτη ποινή για απλές αναρτήσεις στο Twitter, οι αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας: όσοι εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους στα ΗΑΕ σήμερα διακινδυνεύουν να τους επιβληθούν βαριές ποινές», ανέφερε η Λιν Μααλούφ, υποδιευθύντρια του τμήματος έρευνας για τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι αρχές στα ΗΑΕ δείχνουν ελάχιστη ανοχή έναντι των επικρίσεων σε βάρος της μοναρχίας ή της κυβερνητικής πολιτικής και αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη εχθρότητα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ