Ο Τραμπ και οι λιγοστοί υποστηρικτές του από τον χώρο των σπορ

Οι περισσότεροι αθλητές στις ΗΠΑ, στην μάχη των προεδρικών εκλογών, είχαν ταχθεί υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε ελάχιστες συμπάθειες από τον χώρο του αθλητισμού. Μάλλον όχι χωρίς λόγο.

Πρόσφατα η New York Times είχε κάνει λίστα με τα ψέματα που είχε πει αλλά και τις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν κάποιας μορφής παρενόχληση. Ανάλογη ήταν η λίστα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, κατά των Μεξικανών, Μουσουλμάνων, ατόμων  με ειδικές ανάγκες, τους μετανάστες και, φυσικά, τις γυναίκες. Κι όμως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάποιους υποστηρικτές από τον αθλητισμό.

Ο Μάικ Τάισον, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία, καταδικασμένος για βιασμό, ο αστέρας της πάλης  Χουλκ Χόγκαν, γνωστός για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις, έχουν προσφέρει την στήριξή τους στον Τραμπ. Ακόμη, ο Τόμ Μπρέιντι από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο,  ο Τζακ Νικλάους, θρύλος του γκολφ και συνέταιρος του Τραμπ σε κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και η  αθλήτρια της σκοποβολής Κιμ Ρόουντ, που έγινε στο Ρίο η πρώτη με συνεχόμενα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν εκφράσει την  υποστήριξή τους για τον Τραμπ. 

Πάντως, το γκολφ τον «εκτόπισε» από την?λέσχη του. Τον Ιούνιο, μετά από μία ακόμη εκρηκτική δήλωσή του, η Cadillac  διέκοψε τη χορηγία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γκολφ που  γινόταν από το 1962 στο Doral της Φλόριντα, ιδιοκτησίας του Τραμπ.  Ετσι αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή τοποθεσίας και από το 2017 θα διεξάγεται στο Μεξικό. Κάνοντας τότε τον Τραμπ  να απαντήσει: «Ελπίζω ότι οι διοργανωτές να είναι ασφαλισμένοι ενάντια στην απαγωγή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα προσκάλεσε τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Το μήνυμα των Ταλιμπάν στον Τραμπ

Το πρώτο tweet του Τραμπ μετά την εκλογή του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ