Απολύθηκαν τα ρομπότ σερβιτόροι στην Κίνα

Οι Κινέζοι έχουν δείξει την αγάπη τους στα ρομπότ τα οποία επιχειρούν να τα βάλουν στην καθημερινότητά τους κάνοντάς την πιο εύκολή ή απλώς για να εντυπωσιάσουν. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκουν 3 εστιατόρια που προσέλαβαν ρομπότ σερβιτόρους για να προσελκύσουν πελατεία.

Σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει το ένα από αυτά τα ρομπότ να εργάζεται σε εστιατόριο στην Κίνα. Μπορούσε να βγάλει μια 8ωρη βάρδια, λειτουργούσε με μπαταρίες είχε ύψος 1.4 μέτρα, ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρες και navigation hardware έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια την παραγγελία με βάρος έως και 7 κιλά.

Όμως τελικά τα ρομπότ απέτυχαν να αντικαταστήσουν τους σερβιτόρους. Δεν μπορούσαν να φτάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ένας κανονικός σερβιτόρος, πολλές φορές έχυναν τα ποτά και τις σούπες, και δεν ήταν λίγες οι φορές που έριχναν κάτω τις παραγγελίες.

Παρά τον τεράστιο ντόρο που δημιουργήθηκε σχετικά με την έλευση των ρομπότ σερβιτόρων, δυο εστιατόρια δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και έκλεισαν. Το ένα απέλυσε όλα τα ρομπότ, εκτός από ένα.

Η πρόσληψη ρομπότ σερβιτόρων κοστίζει περίπου 6800 ευρώ και τα κόστη που έχουν είναι το ηλεκτρικό ρεύμα για την μπαταρία και η συντήρηση, μπορεί να είναι πιο φθηνά από τον άνθρωπο αλλά είναι και λιγότερο αποτελεσματικά. 

 

Πηγή techblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ